Oor acupunctuur

Oor acupunctuur

oor acupunctuur puntenOor Acupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. De oorsprong is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor.

Deze vorm van acupunctuur dankt zijn populariteit aan de soms spectaculaire en snelle resultaten.

Op de oorschelp vindt men een projectie van het gehele lichaam. Het gemakkelijkst kan men de projectie onthouden wanneer men een op zijn kop staande foetus geprojecteerd denkt op de oorschelp. Op deze wijze kan men elk onderdeel van het lichaam als reflexzone op de oorschelp terugvinden.

Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meer reflexzones in de oorschelp.

oorHoe werkt Oor Acupunctuur?

Oor Acupunctuur is een geneeswijze waarbij in het externe oppervlak van het oor kleine naaldjes geplaatst worden om aandoeningen van andere delen van het lichaam te genezen.

Als een behandeling wat langere tijd vraagt kan ervoor gekozen worden om verblijfsnaaldjes te plaatsen. Deze naalden zijn erg klein en kunnen langere tijd in het oor blijven zitten en je kunt het betreffende punt zelf stimuleren door af en toe wat druk op het naaldje uit te oefenen.

Bij welke klachten is Oor Acupunctuur goed in te zetten?

Oor Acupunctuur is met name succesvol bij pijnbestrijding, allergie, klachten van rug, nek en schouders en als ondersteuning bij het stoppen met roken en afvallen.

 

 

Share