De behandeling

De behandeling

Nadat ik de diagnose gesteld heb en een behandelplan opgesteld heb, kan de behandeling gaan beginnen. Graag vertel ik u wat ik doe, hoe en waarom.

Het prikken met de naaldjes (steriele wegwerpnaaldjes) wordt in het algemeen niet als vervelend ervaren. U voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Als het naaldje op het juiste punt is ingebracht, zal dat eventjes een tintelend gevoel geven. Dit geeft aan dat het acupunctuurpunt inderdaad geraakt is.

Afhankelijk van de klacht blijven de naaldjes 15 tot 30 minuten zitten terwijl u lekker ontspannen kunt blijven liggen. Veel mensen voelen zich na de behandeling heerlijk ontspannen en aangenaam moe.

Gezien de denkwijze van TCG dat alles in beweging is, niet alleen in onszelf maar ook in onze omgeving zal de behandeling voor ieder mens verschillen. Er is dus geen standaardbehandeling voor één bepaalde klacht.

Over het algemeen duurt de behandeling langer als de ziekte langer bestaat. Doorgaans zullen we na 6 á 7 behandelingen het effect van de behandeling evalueren. In overleg kunnen we de behandeling al dan niet voortzetten

Share