Wat is acupunctuur?

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een methode om het lichaam aan te moedigen zich op natuurlijke wijze te herstellen en beter te functioneren.

Dit gebeurt door het plaatsen van zeer fijne steriele naalden op specifieke acupunctuurpunten oppervlakkig in de huid te prikken. Acupunctuur is in het verre Oosten, m.n. China, Japan en Korea, al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst (T.C.G.)

De Oosterse denkwijze ziet lichaam, geest en de omgeving van de mens als één geheel. Deze denkwijze wordt hier in het Westen ook steeds meer aangenomen. We spreken dan ook, als het gaat om acupunctuur, liever niet meer over een alternatieve (=andere) maar over een complementaire (=aanvullende) geneeswijze. Immers: de Westerse en Oosterse geneeswijzen vullen elkaar uitstekend aan.

Waarvoor wordt het toegepast?

Acupunctuur wordt toegepast bij zowel chronische als acute klachten, maar kan ook preventief gebruikt worden om ziektes te voorkomen, spanningen los te laten en om een algeheel welbevinden te bewerkstelligen.

Acupunctuur versterkt ons zelfhelend vermogen. Het verbetert onze weerstand, spijsvertering en stimuleert de bloedcirculatie. Door uw voeding en leefwijze aan te passen werkt u zelf mee aan uw genezingsproces. Desgewenst kan ik u daarin adviseren.

 

 

Share